Reservedelsfaget

Hvis du ønsker å jobbe i reservedelsfaget på et reservedelslager må du søke :

  • Vg 1 Teknologi- og industrifag
  • Vg 2 Kjøretøy

Etterpå er det 2 års opplæring i bedrift som lærling med en årslønn fordelt over de to årene.

Har du gått Vg 2 Arbeidsmaskiner kan du bli lærling. Da blir det 6 mnd lengre læretid og du må ta en eksamen i faget underveis i læretiden. Du vil får oppfølging av Opplæringskontoret i  læretiden rundt denne eksamen.

For å finne ut hvilken skole som har disse programområdene i ditt fylke gå til www.vilbli.no

.

.
.

Etter fullført udannelse i reservedelsfaget

vil man være kvalifisert til å jobbe i ulike roller innenfor bransjen for bildeler og reservedeler

Dette kan for eksempel inkludere arbeid som reservedelsrådgiver, lagermedarbeider, salgsrepresentant eller teknisk konsulent.

Som reservedelsrådgiver vil du være ansvarlig for å hjelpe kunder med å finne riktig del til sitt kjøretøy, mens som lagermedarbeider vil du sørge for å holde oversikt over lagerbeholdningen og sørge for at kunder får det de trenger når de trenger det. Salgsrepresentanter vil selge reservedeler til kunder, mens tekniske konsulenter vil gi råd om teknisk support og veiledning.

Det finnes også muligheter for å jobbe med produksjon og utvikling av reservedeler, samt i tekniske avdelinger innen bilindustrien. Videreutdanning innenfor bransjen, for eksempel innenfor elektronikk eller mekanikk, kan også åpne dørene for mer avanserte og spesialiserte stillinger.

Utover dette kan det også være muligheter for å jobbe i beslektede bransjer som krever teknisk innsikt og erfaring med reservedeler, som for eksempel innen flyindustrien eller innen produksjon av industriutstyr. Mulighetene er mange og varierte, og det kan være lurt å utforske ulike alternativer og velge en karrierevei som passer ens interesser og ferdigheter.

Finn

medlemsbedrifter